Nyhet fra Guideline

20/03/2019
av Kenneth Solli

ULS HYBRID

Takket være suksessen til vårt ULS-snøresystem og det brede bruksområdet til konseptet, så vi potensialet for å utvikle noen "spesialiserte" stangmodeller, basert på testresultater fra bruk med ULS 3D + og Multi Tip-snører. Vi har hatt forespørsler om å utvikle ultralette, små tohåndsstenger en god stund nå. Vi bestemte oss for å bygge disse med en variant av våre Switch håndtak for å matche den kortere stanglengden. Under testfiske opplevde vi at de var fantastiske som enhåndsstenger, og med sitt spesielle håndtak falt det oss naturlig å kalle dem for "ULS Hybrid", da de definitivt er en mellomting mellom en enhånds- og switchstang. Den tiltenkte bruken for stengene var elvefiske etter laks, sjøørret og ørret. Stengene egner seg også godt til fiske fra land eller båt etter gjedde, abbor og regnbueørret.

Disse stengene er svært enkle å håndtere under enhånds speykasting! Den dype, kraftfulle aksjonen sørger for at stengene har stor toleranse for "kastefeil" i ankringsfasen og den lengre slaglengden gir også kasteren bedre tid når fortommen treffer vannet til å planlegge utkastet. Du får lett kontakt med bunndelen og den distinkte katapulteffekten kommer av seg selv ved veldig lite bruk av kraft. Lite kraftbruk i kastet, men veldig godt betalt med gode kastelengder er feelingen når man kaster med disse stengene.


ULS Hybrid har høymodulus grafitt med lite resin, liten klingediameter og er svært lette i vekt. Stengene har en rask og dyp aksjon som er perfekt for å brukes sammen med ULS og Ultra Compact klumper. WF snører med kortere klump som Bullet og Fario fungerer også veldig bra.  • Sort matt snellefeste i satinfinish.
  • Enbente snakeringer og lineførere som eliminerer problemet med at snøret vikler seg inn i dragringen når du skyter line.
  • Sort klingefarge i matt, satin finish.
  • Matchende mørkegrå surringer med grønn metallic pyntetråd.
  • Leveres i lettvekts stangtube med trekk.

Fluekasterkurs

11/11/2014
av Kenneth Solli
Vi arrangerer fluekasterkurs for både enhånds og tohånds stenger.

Neste kurs er Torsdag den 25.04.2019, da passer kurset best for nybegynnere.

Vi holder kurs i både enhånds og tohånds fluefiske. Vier alltid to instruktører og tar max 10 deltakere pr kurs. Slik får vi god tid til alle. Er du interesert i å gå på kurs tar du kontakt så får du informasjon. Det er ikke nødvendig å ha eget utstyr for delta på våre kurs. Du får låne det du trenger. Gjør oppmerksom på at alle som deltar på våre kurs får spesielle tilbud om kjøp av utstyr med gode rabatter. Ta kontakt med Kenneth Solli for mer info. Mob 472 72497. Vi kommer tilbake med flere kursdatoer.

Vi arrangerer også egne kurs for bedrifter. Vi spesial tilpasser kurset til akkurat din bedrift. Vi kan også tilby kurs i ferskvannsfiske. Disse inneholder utstyrspakker etter varierende grad. Ta kontakt for info.

Tips til utstyr for sjøfiske

09/11/2014
av Kenneth Solli
Tips til utstyr for sjøfiske
Utstyret må tilpasses forholdene og fisken man skal fiske etter. Generelt kan man satse på en allround stang på 9-10 fot og en kastevekt på mellom 10 og 40 gram. Haspelsnellen bør være i størrelsesklasse fra 2500 til 4000. Snøret bør tåle 8 til 10kg eller mer. For den som fisker målrettet etter sjøøørret og makrell vil stenger fra 8 til 10 fot med kastevekt 5 til 30 gram være optimalt, snellen kan da være i størrelse 2500. Snellen fylles opp med sene som tåler 5 kilo eller mer.
Til det tyngre haspelfisket med tunge sluker etter store fisker ligger stengene gjerne på 9 til 11 fot. Kastevekt på stangen opp til 40, 60 eller 80 gram. Snellestørrelse 4000 eller 6000. Type snøre varierer veldig ut fra bunnforhold, dyp og personlig erfaring, men bør tåle 10-15 kilo eller mer.

Fiskeplassene

Brygger, moloer, kaier eller bruer er enkle plasser å fiske fra, spesielt for barn. Man setter seg ikke så lett fast i tang og tare, og plassene er gjerne gode samlingssteder for mange fiskeslag. I tillegg til at dette er spennende steder å fiske fra kan man ofte se fisk svømme på jakt etter mat. De fleste som skal fiske fra land drar til en fjord eller et stort sund og fisker. Prøv å fiske på plasser som skiller seg ut i form av en odde, en strømkant eller en dypskrent. Her samler ofte fiskene seg og sjansene for hugg er store. Fiskene svømmer ofte opp og ned langs marbakken og spiser. Marbakken er det stedet der det begynner å bli dypere.
En tur helt ut i havgapet anbefales også, men vær forsiktig på sleipe svaberg. Her ute er fiskene gjerne større. Gode steder er som regel rundt skjær og grunner. Du bør også kaste i åpent farvann der du bør prøve å fiske på forskjellige dybder.

Fiskene

De fiskene som oftest biter i sjøen er torsk, sei, lyr, makrell og sjøørret. I tillegg kan du være heldig å få på flyndre og havabbor. I varmere vanntemperaturer får man gjerne havabbor, horngjel, flyndre, makrell og mindre sei og torsk. I kjøligere vann er det stor sei, lyr, torsk og sjøørret som oftest tar det du serverer.

Båtfiske

Her brukes gjerne kortere stenger typisk 5-7 fot og multiplikator sneller. Stengene i klasse 20-30 lb er som regel mer enn nok for de fleste. Snellen bør kunne romme ca 200 meter med snøre som tåler opp til 20 kg. Skal man på havfiske bør utstyret oppgraderes etter størrelse fisk man jakter på og dybde.

Fiskevann i Rogaland

07/11/2014
av Kenneth Solli
Fiskevann i Rogaland
Har du tips til fiskevann som du vil dele, ta kontakt så skal vi legge det inn på siden. Forklar gjerne litt om vannet osv.
Riksvei504 Fiske - Kanskje rogalands beste tilbud for ferskvannsfiskerne. Passer alle fra den proffe til amatøren. De fleste vannene er barnevennlige.
Hålandsvannet - Rett utenfor Stavanger. Et av de bedre ørretvann i Rogaland. Her kan det fiskes ganske grov fisk. Passer til alle typer fiske. Flue best med bellyboat.
Edlandsvannet - Ligger på Ålgård og er et undervudert vann. her taes det stor fisk hvert eneste år, men snittfisken er liten. Inneholder foruten ørret også røye og sik.
Lutsivannet - Ligger rett utenfor Sandnes mot Vatne. Her taes det stor fisk(se galleri). Normalt med fisker på over 0,5kg. Husk fiskekort. Fåes hos Inatur.
Valevann - Ligger i Sirdal langs riksvei 45. Inneholder både bekkerøye og ørret. Kan være ganske grov fisk. God kvalitet. Kort kjøpes hos GP på TjørHom (esso).
Gravatn - Ligger i Sirdal langs riksvei 45. Inneholder både bekkerøye og ørret. Kan være ganske grov fisk. God kvalitet.